ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မွရတဲ့ အဆီေတြထက္ ငါးမွရတဲ့ အဆီေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ
ေရာင္ရမ္းမႈကို ျဖစ္ေစတဲ့ prostanoid ေခၚဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ိဳးကို
ထိန္းခ်ဳပ္ ႏိုင္တယ္လို႔သုေတသန ျပဳ သူေတြ က ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။ Prostanoid ေတြဟာ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကို ထိန္းညႇိ ေပးပါတယ္။ ဓာတ္မတည့္မႈ ေတြကုိ တြန္းလွန္ၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့ေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ Prostanoids ေတြ သိပ္မ်ားေနရင္ အထူးသျဖင့္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မွ ရရိွပါက Tissue ေတြမွ နာက်င္မႈ၊ နီရဲမႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈ ေတြ ပိုဆိုးေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေနာက္ဆံုး ေလ့လာခ်က္အရ ငါးအဆီမွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြဟာ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြထက္ နာက်င္မႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈ ေတြ ေလ်ာ့ေစၿပီး အစာထဲမွာ ငါးအဆီ ထည့္စားရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီမွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြကုိလည္း ေလ်ာ့သြား တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
Ref: Good Health
ထိန္းခ်ဳပ္ ႏိုင္တယ္လို႔သုေတသန ျပဳ သူေတြ က ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။ Prostanoid ေတြဟာ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကို ထိန္းညႇိ ေပးပါတယ္။ ဓာတ္မတည့္မႈ ေတြကုိ တြန္းလွန္ၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့ေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ Prostanoids ေတြ သိပ္မ်ားေနရင္ အထူးသျဖင့္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မွ ရရိွပါက Tissue ေတြမွ နာက်င္မႈ၊ နီရဲမႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈ ေတြ ပိုဆိုးေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေနာက္ဆံုး ေလ့လာခ်က္အရ ငါးအဆီမွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြဟာ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြထက္ နာက်င္မႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈ ေတြ ေလ်ာ့ေစၿပီး အစာထဲမွာ ငါးအဆီ ထည့္စားရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီမွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြကုိလည္း ေလ်ာ့သြား တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
Ref: Good Health
No comments:
Post a Comment